Groepenkast vervangen of uitbreiden in Hengelo

Wilt u een groepenkast laten vervangen of uitbreiden in Hengelo? Wellicht heeft u al een wat ouder exemplaar of heeft u recent nieuwe elektrische apparatuur aangeschaft. Allebei zijn het goede redenen om de groepenkast aan te pakken.

En als elektriciens van Electro Stiekema helpen we u daar graag bij. Neem contact met ons op via 053 - 208 70 04 of maak gebruik van het contactformulier. Dan zorgen we voor een perfect functionerende en veilige groepenkast.

Waarom een groepenkast vervangen in Hengelo?

De twee meest voorkomende redenen voor het vervangen van de groepenkast zijn veiligheid en gebruiksgemak. Een groepenkast gaat gemiddeld zo’n 15 tot 20 jaar mee. Heeft de groepenkast deze leeftijd al bereikt dan kunnen er onveilige situaties ontstaan en is de kans op ongemakken groter.

Een schakelaar kan bijvoorbeeld inbranden of een aardlekschakelaar kan dienst weigeren. Dat kan voor brandgevaar en levensgevaarlijke situaties zorgen. Maar dat zijn niet de enige risico’s.

Omdat we steeds meer en sterkere elektrische apparaten zijn gaan gebruiken heeft een oudere groepenkast het moeilijk. Als er meerdere apparaten uit dezelfde groep tegelijkertijd worden gebruikt kan dat voor overbelasting zorgen. Met het gevolg dat er regelmatig stoppen uitslaan.

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Hengelo?

Als er sprake is van overbelasting hoeft een groepenkast niet altijd vervangen te worden. Vaak kunt u ook kiezen voor een uitbreiding van de huidige groepenkast. In zo’n geval voegen we een of meerdere nieuwe groepen toe.

Op deze manier kan de stroom beter over de verschillende groepen verdeeld worden. En mocht u geïnteresseerd zijn in zware stroomverbruikers als een jacuzzi of een sauna dan leggen we daar een eigen groep voor aan. Hetzelfde is mogelijk wanneer u er bijvoorbeeld voor kiest om over te stappen op elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

Elke woning en ieder pand beschikt over een groepenkast. Hier komt de stroom het huis binnen en wordt met behulp van verschillende groepen door de woning verspreid. Iedere groep levert zo stroom aan een bepaald gedeelte van het pand.

Als er te veel apparaten van dezelfde groep tegelijkertijd worden gebruikt kan er overbelasting optreden. Mocht er kortsluiting of overbelasting optreden binnen een bepaalde groep dan slaat de groepstop uit. En als dat niet gebeurd, de aardlekschakelaar. Het is dus een veiligheidsmechanisme dat er voor zorgt dat er geen grotere problemen ontstaan bij overbelasting.

Contact met Electro Stiekema voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Hengelo

Wilt u het risico op gevaarlijke situaties terugdringen door uw verouderde groepenkast te laten vervangen? Of bent u op zoek naar meer gebruiksgemak voor uw elektrische apparaten door uw groepenkast uit te breiden? U kunt in Hengelo terecht bij Electro Stiekema. Bel ons op 053 - 208 70 04 of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier.