Krachtstroom aanleggen in Hengelo

Wilt u overstappen op inductie koken, heeft u zojuist een jacuzzi aangeschaft of wilt u voor uw bedrijf zware machines gaan inzetten? Dan verbruikt u binnenkort meer energie dan de gemiddelde gebruiker. In Hengelo helpt Electro Stiekema u graag bij het aanleggen van krachtstroom of een 3-fasenaansluiting. Bel 053 - 208 70 04 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting in Hengelo

De begrippen 3-fasen aansluiting en krachtstroom worden nogal eens in dezelfde context gebruikt. Toch is dat niet helemaal juist. Krachtstroom is in principe alleen geschikt voor hele zware machines. In woonhuizen gaat het nagenoeg altijd om een 3-fasen aansluiting als er over krachtstroom gesproken wordt.

Een 3-fasen aansluiting geeft een stroomvoorziening van drie maal 25 ampère (de stroomsterkte). Daardoor komt er nu drie maal 230 volt (de elektrische spanning) de groepenkast binnen waar dat anders een keer 230 volt is. Met die toegevoegde spanning is het mogelijk om apparaten met een grotere energiebehoefte te gaan gebruiken.

Denkt u bijvoorbeeld aan een bubbelbad, een sauna of een inductiekookplaat. Deze apparaten zouden voor overbelasting zorgen bij een standaard 1-fase aansluiting. Maar omdat de spanning nu in 3 fasen wordt opgedeeld gebeurd dat niet.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Krachtstroom naast een 3-fasen aansluiting is nodig als u hele zware machines wilt gaan gebruiken. Deze apparaten hebben naast een grotere energiebehoefte ook meer stroomspanning nodig. De standaard 230 volt voor huishoudelijke apparaten is voor dergelijke machines niet genoeg.

Bij krachtstroom komt er via uw aansluiting 400 volt binnen. Om dat mogelijk te maken zal uw groepenkast hierop moeten worden aangepast. Pas dan kunt u daadwerkelijk zwaardere machines laten draaien.

Wat komt er nog meer kijken bij krachtstroom of een 3-fasen aansluiting in Hengelo?

Naast een elektricien bent u ook afhankelijk van uw netbeheerder voor het verkrijgen van een 3-fasen aansluiting of krachtstroom. Daar kunt u een aanvraag doen voor een verzwaring van uw aansluiting. Hierbij is het wel cruciaal dat de groepenkast over een 3-fasen hoofdschakelaar beschikt.

Ontbreekt zo’n schakelaar nog dan kunnen wij deze plaatsen. Even als het onmisbare Perilex stekkersysteem en de bijpassende stopcontacten die noodzakelijk zijn voor apparaten die gebruik maken van een krachtstroom of 3-fasen aansluiting. Dat specifieke stekkersysteem zorgt voor een goede verdeling van de elektrische spanning over de verschillende fasen.

Contact met Electro Stiekema voor krachtstroom aanleggen in Hengelo

Zou u graag krachtstroom of een 3-fasenaansluiting willen laten aanleggen? Of zijn er dingen die nog niet helemaal duidelijk zijn na het lezen van de tekst op deze pagina? In Hengelo kunt u bij Electro Stiekema terecht. Ook voor meer informatie.

Wij zorgen graag voor uw nieuwe aansluiting en helpen u met alle benodigdheden. Dat geldt zowel voor een 2-fasen, een 3-fasen als een krachtstroom aansluiting. U kunt bellen naar 053 - 208 70 04 of een offertaanvraag indienen via