Is krachtstroom aansluiten echt nodig?

De naam zegt het al, krachtstroom is een extra sterk type stroom dat zorgt voor meer vermogen. Sommige grote of zware apparaten hebben niet genoeg aan de reguliere stroom en hebben dus krachtstroom nodig. Krachtstroom wordt vooral gebruikt in bedrijven. Sommige huishoudelijke apparaten hebben ook veel vermogen nodig, echter is hiervoor krachtstroom aansluiten onnodig. Meestal is een 3-fase aansluiting voldoende. De termen krachtstroom en 3-fase aansluiting worden nog wel eens door elkaar gehaald. Voor krachtstroom is een drie-fase aansluiting nodig, maar een 3-fase aansluiting kan ook nodig zijn zonder dat krachtstroom nodig is.

1-fase of 3-fase?

Bij een 1-fase aansluiting komt er 230 Volt via 1 kabel (fase) het huis binnen. Sommige apparaten hebben extra vermogen nodig en zullen aan 1-fase niet genoeg hebben. De oplossing hiervoor is de stroom verdelen over meerdere kabels door middel van een 3-fase aansluiting. Bij een 3-fase aansluiting komt er dus 3 keer 230 Volt het huis binnen.

Denkt u krachtstroom nodig te hebben? U kunt een verhoging van de capaciteit aanvragen bij uw energieleverancier. Neem gerust contact met ons op wanneer u hierbij hulp nodig heeft. Electro Stiekema bekijkt graag voor u wat voor aansluiting u nodig heeft en installeert deze vervolgens vakkundig voor u.